Frikadeller med stuvade morötter

200 gram kalvfärs/nötfärs
1 ägg
2 stora morötter
2 msk mjöl
1 dl mjölk
1/4 buljongtärning
2 potatisar
2 tsk paprikapulver
1 tsk svartpeppar
1 tsk vitpeppar

Blanda färs med ägget och kryddorna, forma till små köttbullar. Koka potatis Skaka ihop mjöl med 4 msk vatten(redning)Koka slantade morötter i buljongen, ta upp morötterna och spara ca 1 dl av vattnet häll i redningen under omrörning, späd med mjölken till lagom konsistens(tjock) smaka av med vitpeppar. Låt puttra så mjölsmaken försvinner. Lägg i morötterna igen. Ställ åt sidan. Sjud upp vatten och lägg i köttbullarna låt sjuda ca 5 min. Mosa potatisen med en gaffel. mosa köttbullarna med gaffel. Mixa köttbullar och stuvade morötter i blender till lagom konsistens(blir lite bitar), blanda i potatisen.

Det går bra att ersätta mjölken med tex oatly vid allergi/intolerans.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0