Skinka med grönsaker och pasta

100 gram fläskytterfile
2 morötter
1/4 grön paprika
1 portion spagetti
2 dl passerade tomater
1 tsk tomatpure
1krm Lökpulver
1 krm Rosmarin
2 tsk rapsolja
2 tsk maizena

Dela morötter och kött i bitar, koka dessa i ca 10 min lägg i pasta och koka ytterligare 10-15 min. Ta ur pastan och skär den i bitar ca 1/2 cm stora, häll av nästan allt kokvatten spara ca 1/2 dl, mixa kött och morötter till en grov puré, Häll i passerade tomater, tomatpurén, rapsoljan, pastan och kryddorna. Koka upp och låt småputtra. Rör ut maizena med kallt vatten och red av om tjockare konsistens önskas.

Kyckling i rödcurry

100 gram kycklinglårfile putsad
1 dl wokgrönsaker med minimajs, broccoli och vattenkastanj
2 dl vatten
1/2 dl kokosmjölk, krämig
1/2 krm röd thaicurry
1 dl kokt jasminris

Strimla kycklingen. Lägg kyckling och wokgrönsaker i en kastrull tillsammans med currypastan, häll på vatten och kokosmjölk. Koka upp och sjud sedan i ca 20 min. Koka under tiden riset enligt anvisning på paketet, en fingervisning är 1/2 dl ris och en dl vatten.

Häll kyckling grönsaker och ris i en blender tillsammans med lite av kokspadet i taget, mixa till önskad konsistens.

Biff Stroganoff

100 gram nötkött av exempelvis innanlår
2 små potatisar
1 morot
1/4 gul lök
1/4 dl lånkornigt ris
3 dl passerade tomater
1 krm vitpeppar
1 dl havregrädde
1-2 dl vatten
2 tsk maizena
1 msk olja

Skär kött och rotsaker i bitar. Häll passerade tomater och vatten i en kastrull, lägg i rotsakerna tillsammans med köttet och krydda med vitpeppar. Låt koka upp, häll i riset. Koka i ca 20 min, häll i havregrädden och koka ytterligare 10 min. Häll i oljan. Vispa ut maizena med ca 3 msk kallt vatten och häll i grytan, koka upp och låt sjud tills det tjocknar. Mixa till önskad konsistens.


RSS 2.0