Kyckling med mango

100 gram kycklingfile
1 dl kokt ris
1/4 gul lök
1 krm röd curry
1 msk mango chutney
1/2 morot i bitar
1 dl vatten
1 dl havregrädde
ett hörn grönsaksbuljong
1 msk rapsolja

Svetta löken i oljan tillsammans med currypastan, lägg i kycklingen i pannan och låt den fräsa med utan att ta färg i cirka 5 min. Koka upp vatten och lägg i buljongen, häll över kyckling och lök i kastrullen tillsätt morot och havregrädde. Låt småputtra i cirka 15 min tillsätt mangochutney när någon minut kvarstår. Servera med ris.

Fiskgryta

1/2 gul lök
1/2 solovitlök
1 msk raps eller olivolja
50 gram vit fisk
50 gram lax
2 morötter
3 potatisar
2 jordärtsskockor
1 1/2 dl passerade tomater
1/2 dl havregrädde
1 tsk fiskfond

Hacka lök och vitlök svetta på låg värme i oljan tills löken blir genomskinlig, skiva under tiden hälften av rotsakerna och tärna den andra hälften i små tärningar. Lägg de tärnade rotfrukterna i en egen kastrull med havre grädden och koka i ca 15 min. Höj under tiden värmen på löken och lägg i de skivade rotsakerna fräs i någon minut häll sedan på tomaterna och eventuellt lite vatten så det täcker, koka i ca 15 min. Mixa det som kokat med tomaterna till en slät pure som är ganska tjock, använd inte allt kokspad på en gång. Blanda ihop puren med de tärnade grönsakerna och havremjölken.

Lax med ärtor.

 
1 dl Vatten
4 st Potatis
100 g Lax
½ dl Ärtor
1 Morot
2 tsk Torkad dill
1 tsk Citronsaft
1 tsk Rapsolja
2 msk Maizena
1/2 dl havregrädde
 
Skär 3 potatisar i bitar koka i cirka 15 min lägg i laxen och ärtorna koka försiktigt ytterligare 5 min. Hacka resterande potatis och moroten i små fryrkanter koka upp dessa i havregrädden  tillsammans med kryddorna och citronsaften i cirka 15 min. Mixa potatis, lax och morötter till en grov konsistens tillsmmans med en del av kokvattnet, blanda i hop alla ingredienser och tillsätt rapsoljan. Önskar du tjockare konsistens red av med maizena. 
 
 

Nötkött med sötpotatis

100 gram nötkött
160 gram sötpotatis
2 potatisar
1 stor palsternacka
1 dl fryst majs
1/2 dl havregrädde
1 dl havremjölk
Rapsolja
1/2 msk tomatpure
1/4 gul lök
1 msk rapsolja.

Skär 1 potatis, hälften av sötpotatisen och palsternacka i lika stora bitar, lägg i den hackade löken och täck med vatten låt koka i cirka 20 min. Lägg i majsen när cirka 2 min av koktiden återstår, koka upp igen. Mixa detta till önskad konsistens

Hacka resten av potatisen och sötpotatisen i små fyrkanter och koka detta i havremjölken/havregrädden tills det blir mjukt cirka 15 min.

Blanda ihop all maten och tillsätt tomatpure. Om du önskar tjockare konstistens red av med maizena.


RSS 2.0