Lax med risotto

´4 portioner

1 laxfile
1 dl risottoris
3 dl vatten
1/4 tärning fiskbuljong
1/4 gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk rapolja
2 msk herrgårdsost
1/2msk gryurerost(el annan smakrik ost)
1/2 dl gröna ärtor
1 morot
1 krm persilja
1 krm dill
1 krm oregano

Hacka lök och vitlök fint, tärna moroten i små tärningar. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningen koka till den löser sig. Värm upp rapsoljan i en kastrull och ha i all lök, svetta löken på låg värme tills den är mjuk(får ej ta färg) häll i riset och rör runt så att det blir blankt.  Späd riset med lite av buljongen, låt koka in fortsätt tills all buljong är slut(ca 25 min) rör försiktigt hela tiden.  Ha sist i ost och örter ställ åt sidan. Koka laxfile, ärtor och tärnade morötter i 5 min

Rör runt i risotton så den smälta osten blandas runt. Häll av laxen och grönsakerna i ett durkslag.  Servera direkt går även bra att frysa i portioner.

Torsk med broccoli och ost

400  gram torskfile(eller annan vit fisk)
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
3 msk smör
1 dl mjölk
1/4 buljontärning
gruyereost efter smak
2 dl broccoli(fryst går bra)


Smält 2 msk smör och häll i mjölet rör till en smet, häll i vatten, mjölk och buljongtärning värm under omrörning till det sjuder.  Låt det sjuda i några minuter häll sedan i osten(riv den gärna) Koka upp broccolin  och häll av vattnet.

Smörj en ugnsfast form  och lägg i den tinade fisken. Lägg på broccoli och häll över såsen, gratinera i 175 i ca 30 min.
Servera med potatis el ris.

Tropisk frukt!

1 banan
1 dl ananas
1dl mango

Mixa med stavmixer! Ananas och mango finns fryst på ica!

RSS 2.0