Godaste korvgrytan
Godaste korvgrytan
100 gr falukorv
2 potatisar
1 palsternacka
2 morötter
1/2 gul zuccini
5 cm purjolök
1 vitlöksklyfta(skivas
1/2 l vatten
buljong
lagerblad
vitpeppar
1 msk rapsolja
Skär allt i lika stora bitar, skiva purjolöken tunt lägg i en gryta och koka till rotsakerna är klara ca 10 min. Ta ur lagerbladen och vitpepparkornen(om ni använder sådana)häll i rapsoljan mixa till lagom konsistens. OBS!Vitlöken blir jättemild i smaken då den får koka tänk bara på att INTE pressa den då blir den skarp i smaken den ska alltså skivas med en kniv.
100 gr falukorv
2 potatisar
1 palsternacka
2 morötter
1/2 gul zuccini
5 cm purjolök
1 vitlöksklyfta(skivas
1/2 l vatten
buljong
lagerblad
vitpeppar
1 msk rapsolja
Skär allt i lika stora bitar, skiva purjolöken tunt lägg i en gryta och koka till rotsakerna är klara ca 10 min. Ta ur lagerbladen och vitpepparkornen(om ni använder sådana)häll i rapsoljan mixa till lagom konsistens. OBS!Vitlöken blir jättemild i smaken då den får koka tänk bara på att INTE pressa den då blir den skarp i smaken den ska alltså skivas med en kniv.
Kommentarer
Trackback