Lax med risotto

´4 portioner

1 laxfile
1 dl risottoris
3 dl vatten
1/4 tärning fiskbuljong
1/4 gul lök
1 klyfta vitlök
2 msk rapolja
2 msk herrgårdsost
1/2msk gryurerost(el annan smakrik ost)
1/2 dl gröna ärtor
1 morot
1 krm persilja
1 krm dill
1 krm oregano

Hacka lök och vitlök fint, tärna moroten i små tärningar. Koka upp vattnet och lägg i buljongtärningen koka till den löser sig. Värm upp rapsoljan i en kastrull och ha i all lök, svetta löken på låg värme tills den är mjuk(får ej ta färg) häll i riset och rör runt så att det blir blankt.  Späd riset med lite av buljongen, låt koka in fortsätt tills all buljong är slut(ca 25 min) rör försiktigt hela tiden.  Ha sist i ost och örter ställ åt sidan. Koka laxfile, ärtor och tärnade morötter i 5 min

Rör runt i risotton så den smälta osten blandas runt. Häll av laxen och grönsakerna i ett durkslag.  Servera direkt går även bra att frysa i portioner.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0