Torsk med broccoli och ost
400 gram torskfile(eller annan vit fisk)
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
3 msk smör
1 dl mjölk
1/4 buljontärning
gruyereost efter smak
2 dl broccoli(fryst går bra)
Smält 2 msk smör och häll i mjölet rör till en smet, häll i vatten, mjölk och buljongtärning värm under omrörning till det sjuder. Låt det sjuda i några minuter häll sedan i osten(riv den gärna) Koka upp broccolin och häll av vattnet.
Smörj en ugnsfast form och lägg i den tinade fisken. Lägg på broccoli och häll över såsen, gratinera i 175 i ca 30 min.
Servera med potatis el ris.
2 msk vetemjöl
1 dl vatten
3 msk smör
1 dl mjölk
1/4 buljontärning
gruyereost efter smak
2 dl broccoli(fryst går bra)
Smält 2 msk smör och häll i mjölet rör till en smet, häll i vatten, mjölk och buljongtärning värm under omrörning till det sjuder. Låt det sjuda i några minuter häll sedan i osten(riv den gärna) Koka upp broccolin och häll av vattnet.
Smörj en ugnsfast form och lägg i den tinade fisken. Lägg på broccoli och häll över såsen, gratinera i 175 i ca 30 min.
Servera med potatis el ris.
Kommentarer
Trackback