Fiskgryta
1/2 gul lök
1/2 solovitlök
1 msk raps eller olivolja
50 gram vit fisk
50 gram lax
2 morötter
3 potatisar
2 jordärtsskockor
1 1/2 dl passerade tomater
1/2 dl havregrädde
1 tsk fiskfond
Hacka lök och vitlök svetta på låg värme i oljan tills löken blir genomskinlig, skiva under tiden hälften av rotsakerna och tärna den andra hälften i små tärningar. Lägg de tärnade rotfrukterna i en egen kastrull med havre grädden och koka i ca 15 min. Höj under tiden värmen på löken och lägg i de skivade rotsakerna fräs i någon minut häll sedan på tomaterna och eventuellt lite vatten så det täcker, koka i ca 15 min. Mixa det som kokat med tomaterna till en slät pure som är ganska tjock, använd inte allt kokspad på en gång. Blanda ihop puren med de tärnade grönsakerna och havremjölken.
1/2 solovitlök
1 msk raps eller olivolja
50 gram vit fisk
50 gram lax
2 morötter
3 potatisar
2 jordärtsskockor
1 1/2 dl passerade tomater
1/2 dl havregrädde
1 tsk fiskfond
Hacka lök och vitlök svetta på låg värme i oljan tills löken blir genomskinlig, skiva under tiden hälften av rotsakerna och tärna den andra hälften i små tärningar. Lägg de tärnade rotfrukterna i en egen kastrull med havre grädden och koka i ca 15 min. Höj under tiden värmen på löken och lägg i de skivade rotsakerna fräs i någon minut häll sedan på tomaterna och eventuellt lite vatten så det täcker, koka i ca 15 min. Mixa det som kokat med tomaterna till en slät pure som är ganska tjock, använd inte allt kokspad på en gång. Blanda ihop puren med de tärnade grönsakerna och havremjölken.
Kommentarer
Trackback